Buletin 17 august 2018

Regiunea activa NOAA12718  a dat o eruptie minora in ultimile 24 ore. Odata cu aceasta eruptie s-a destramat si micul filament activ din regiune. Nivelul radiatilor X nu a crescut cu acest prilej.

Pamantul trece prin al treilea CIR in ultimile trei zile, ceea ce a dus la o activitate geomagnetica mai intensa si astazi, cand maximul indicelui Kp a fost 4. De asteptat si in zilele urmatoare curenti de vant solar de mare viteza datorati unei gauri coronale foarte mari existenta in emisfera sudica solara.

 

 

Buletin 16 august 2019

In ultimele 24 ore Pamantul a traversat o regiune de interactiune intre doua tipuri de vant solar (CIR), ceea ce a determinat o usoara furtuna geomagnetica (Kp maxim a fost 4).

Activitatea solara s-a revigorat usor: regiunea activa din sud este insotita de un mic filament activ ce prezinta o activare a plasmei. Filamentul polar din nord este si el activ, cu posibilitate de erupere.

 

Buletin 15 august 2018

Numarul Wolf este astazi egal cu 12, dat de o noua regiune activa aparuta in emisfera sudica. Aceasta a dat in cursul zilei de ieri doua eruptii minore.

In cromosfera se observa in emisfera nordica un filament orientat aproape vertical pe discul solar.

Pamantul traverseaza un curent de vant solar de viteza crescuta (CIR), ceea ce va duce la cresterea activitatii geomagnetice in urmatoarele ore.

 

Buletin 14 august 2018

Activitatea solare a fost liniștită în ultimele 24 de ore: discul solar vizibil prezinta o regiune bipolara dar fara pete. Numarul Wolf este zero. Nu au fost inregistrate fenomene explozive semnificative.
Viteza vantului solar este in scadere si activitatea geomagnetica este minima.