Buletin de nowcasting pentru 5 decembrie 2019

Nu sunt schimbări notabile în activitatea solară din fotosferă sau cromosferă. Numărul relativ de pete solare rămâne 0.

Fluxul de radiaţie X se află la nivelul A9. Viteza vântului solar este aproximativ 338 km/s iar densitatea este 11,5 particule/cm3.

În imaginile satelitare disponibile nu s-au observat CME-uri direcționate către Pământ. Din punct de vedere geomagnetic în prezent sunt condiții calme. Indicele de activitate geomagnetică este Kp = 1.

Buletin de nowcasting pentru 4 decembrie 2019

Activitatea solară continuă să fie foarte scăzută, discul solar fiind în acest moment fără pete solare.

Fluxul de radiaţie X este la nivelul A9.
Viteza vântului solar este aproximativ 317 km/s iar densitatea 4,9 particule/cm3.

În imaginile satelitare disponibile nu s-au observat CME-uri direcționate către Pământ.
Din punct de vedere geomagnetic în prezent sunt condiții calme. Indicele de activitate geomagnetică este în acest moment Kp = 1.

Buletin de nowcasting pentru 3 decembrie 2019

Nu sunt schimbări notabile în activitatea solară din fotosferă sau cromosferă. Numărul relativ de pete solare rămâne 0. Vântul solar ar putea lovi câmpul magnetic al Pământului pe 4 decembrie dar nu sunt așteaptate furtuni geomagnetice.

Fluxul de radiaţie X se află la nivelul A8. Viteza vântului solar este aproximativ 302 km/s iar densitatea este 3,8 particule/cm3.

În imaginile satelitare disponibile nu s-au observat CME-uri direcționate către Pământ. Din punct de vedere geomagnetic în prezent sunt condiții calme. Indicele de activitate geomagnetică este Kp = 0.

Buletin de nowcasting pentru 2 decembrie 2019

Activitatea solară se menţine scăzută. Numărul relativ de pete solare pentru astăzi este 0.

Un curent de vânt solar ar putea lovi câmpul magnetic al Pământului la sfârșitul acestei săptămâni dar nu sunt așteaptate furtuni geomagnetice.

Fluxul de radiaţie X se află la nivelul A8. Viteza vântului solar este aproximativ 330 km/s iar densitatea este 4,2 particule/cm3.

Indicele de activitate geomagnetică este în acest moment Kp = 0.