Participă la observații

Poți participa la observații dacă ești profesor sau elev interesat. Va trebui să te înscrii printr-un email la sonka.adrian@gmail.com și vei fi contactat cu mai multe detalii.

Observatiile se fac în două moduri:

  1. Direct - adică se merge la locul de observații, unde te va aștepta astronomul. Acesta va face observații împreună cu tine. Vei participa la achiziția de imagini, vei afla cum se fac observațiile astronomice și vei vedea și asteroidul România.

Participarea se face sub formă de grup organizat, în orașele București (în afara orașului), Bârlad (la Observatorul Astronomic), Cluj Napoca (la un observator privat) și Magurele, Ilfov (în afara orașului). Grupul de participanți nu poate depăși 10 persoane.

Deplasarea la locul de observații se face pe cont propriu.

  1. La distanță - adică dintr-o sală vei fi în direct cu astronomul care face observații. Acesta va face observații împreună cu tine. Vei participa la achiziția de imagini, vei afla cum se fac observațiile astronomice și vei vedea și asteroidul România. Poți purta o conversație cu astronomul. Se vor folosi programele Skype și TeamViewer.

Grupul de participanți poate sta în direct cu astronomul din orice loc, sau putem oferi noi o sală cu toate dotările necesare.

Pentru că „România observat din România” este un program educațional, înscrierea și participarea va fi gratuită. Practic singurele costuri pentru participanți constau în deplasarea la locul de observații.

Te poți înscrile cu email la sonka.adrian@gmail.com. Este de preferat ca un profesor să își organizeze grupul și se se înscrie.